RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Що буде замість призову до армії: у Міноборони дали чітку відповідь

Міноборони скасує призов українців на строкову службу в армію з 1 січня 2024 року. Замість нього буде короткотривала інтенсивна підготовка. Планують втілювати це поступово, збільшуючи кількість залучених та підтримуючи їхні вміння періодичними тренуваннями, зборами.

Деталі нововведення пояснює Олексій Резніков - міністр оборони України.

Він розповідає, що така модель на першому своєму етапі зберігатиме призов, однак існуватиме й альтернатива - короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка.

"Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов. Натомість вони отримають базові військові навички. З 1 січня 2024 року ми плануємо повністю замінити призов на короткотривалу інтенсивну підготовку, поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів", - повідомляє Резніков.

Раніше "Апостроф" інформував про підписання Володимиром Зеленським указу про зміцнення обороноздатності України та перехід на професійну армію. Армію планують збільшити на 100 тисяч професійних військових, а також підняти їм зарплати та надати житло.