RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Коли в Україну прийде справжня весна і якою буде погода на Великдень: народний синоптик дав прогноз

Прогнозування погоди завжди було дуже нелегким та не точним заняттям. А останнім часом клімат планети змінюється настільки стрімко, що це стає майже непосильним завданням. Особливо у випадках, коли мова йде про довгострокове прогнозування. У таких випадках професійні метеорологи проводять аналіз погоди за кілька попередніх років і роблять якесь усереднене припущення. Але народні синоптики можуть комбінувати науковий підхід із різними народними прикметами, спостереженнями предків, астрологією тощо.

Видання "Сьогодні" розповідало про прогнози відомого українського народного синоптика Леоніда Горбаня щодо того, коли в 2022 році в Україну настане справжня весна, і яка погода буде на православний Великдень.

На жаль, ми не зможемо дати докладні свіжі розрахунки погоди від народного синоптика Леоніда Горбаня, оскільки він помер 1 жовтня 2021 року. Але він встиг залишити по собі книгу "Погода до 2030 року".

Так, на думку народного синоптика, 2022 року справжнього весняного тепла українцям доведеться чекати довго.

"Весна буде холодна до самого травня та волога, пізня. Морози у березні триматимуться до кінця місяця. Заморозки у квітні, а іноді й нічні морози можливі до середини квітня. У травні помірно тепла погода", – стверджує автор у своїй книзі.

Горбань був переконаний, що початок березня супроводжуватиметься похолоданням та опадами у вигляді снігу. У деякі дні морози змінюватимуться короткочасною відлигою з дощами та мокрим снігом. Ближче до середини місяця ненадовго стане теплішим і без опадів. Потім знову похолодання та опади, які продовжаться до самого кінця березня.

Майже весь квітень, на думку народного синоптика, буде прохолодним та дощовим. Вночі навіть можливі заморозки. Справжнє тепло, на думку Горбаня, прийде в Україну лише в останній тиждень квітня.

"Можливо, що перший теплий і сонячний день випаде на православний Великдень, який святкується у 2022 році 24 квітня", - писав у своїй книзі Горбань.

Травень теплий, у першій половині місяця дощі, у другій – два тижні спеки та сухо. Потім кілька днів прохолода, дощі, до кінця місяця сильна спека.

Раніше ми також повідомляли про те, що два циклони несуть сувору зимову погоду в Україні.