RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В отриманні субсидії на комуналку є багато нюансів: відповіді на головні питання

В Україні влада виступила з роз'ясненням населення щодо отримання субсидій на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє "Юридичний портал".

Для початку варто зазначити, що співробітникам служби соціального захисту заборонено вимагати від громадян будь-які документи, які не передбачені Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій. W ITH дизайн субсидій праці та соціального захисту населення застосовується для і права на доходи і витрати, а також договір оренди або оренди (за наявності).

Вкрай рідко можуть вимагати довідку про доходи - це може статися у тих випадках, коли в декларації зазначена інформація про доходи, якої немає у фіскальній службі, Пенсійному фонді та фонді соціального страхування. Компенсація на оплату послуг ЖКГ призначається одному з членів домогосподарства у тому випадку, якщо на нього відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації – при оформленні субсидії бажано переказати всі рахунки на одну особу.

При оформленні субсидії на оплату ЖКГ слід розуміти, що розмір житлового приміщення, яке знаходиться у приватній власності громадян, не є єдиним критерієм. Проте законодавством України встановлено стандарти у сфері житлово-комунального обслуговування з метою дотримання принципу соціальної справедливості при наданні пільг та субсидій.

Таким чином, компенсація нараховується в рамках встановлених нормативів, а все, що вище за норми - оплачує сама людина зі своїх доходів.

Для того, щоб документально підтвердити відсутність людини за місцем реєстрації, використовувати довідку, що засвідчує місцезнаходження особи в іншому регіоні України, або за кордоном у зв'язку з роботою, лікуванням, тривалим відрядженням, навчанням або відбуванням покарання. Також можна використовувати довідку щодо оплати ЖКГ за іншою адресою.

Раніше ми повідомляли, що в Україні законодавці пропонують запровадити сімейне декларування та оподаткування. Це необхідно для того, щоб домогосподарства (родини) зробити повноцінними суб'єктами підприємництва та залучити до економічної активності.