RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затримано замовників масових "мінувань" у Черкаській області: фото та відео

Співробітники Служби безпеки України затримали на Черкащині замовників масових "мінувань" – ними виявилися троє неповнолітніх місцевих мешканців.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Двоє студентів із Черкас та один мешканець Сміли користувалися популярним месенджером Telegram – вони підтримували комунікацію за допомогою закритих чатів, а потім створили власний канал. На допиті зловмисники зізналися, що таким чином вони намагалися зірвати навчальний процес і "розважитися таким чином".


Під час обшуків у співробітників СБУ вилучили у «терористів» комп’ютерну техніку та мобільні телефони, у яких збереглися докази протиправної діяльності – зокрема, йдеться про заочні телеграми на закритих каналах.

За цим фактом відкрито провадження за ч.2 ст.259 Кримінального кодексу України ( Завідомо хибне повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності, вчинене повторно). Наразі вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Раніше СБУ викрила зловмисника, який, керуючись вказівками російських спецслужб, надіслав анонімного листа про нібито мінування Гірничо фахового коледжу Криворізького національного університету.

Також українцям нагадали, як тепер карають псевдомінувальників школи, університети та суди.