RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не встигнете дістати весняні речі: синоптик попередила українців про різкий прихід тепла

Хоча деякі синоптики прогнозують холодну та затяжну весну, є й більш оптимістичні прогнози – весняна погода настане різко та раптово вже у квітні.

Такий прогноз дає кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України Світлана Бойченко, пише "НВ".

За її словами, українцям варто очікувати різкого настання весняного тепла, що раніше не було типовим для нашої країни. Такий прогноз кліматологи роблять на підставі спостереження за тенденціями.

"Весна однозначно прийде, але ми спостерігаємо останнє десятиліття, що весна у нас починається раніше, ніж це було, наприклад, у другій половині або в середині XX століття, тобто це вже квітень. І причому це починається раптово, без переходів та непостійності, тобто тепло навесні приходить різко та одразу", - розповіла Світлана Бойченко.

Раніше "Апостроф" розповідав про погоду у перші вихідні лютого: вона значно відрізнятиметься у різних частинах України. У східних та північних областях буде або слабко, або помірно морозно, то на півдні та заході стовпчик термометра підніметься до +3–4 °С.