RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Думати про пенсію доведеться самому: у Раді розповіли ФОПам, як збирати гроші на старість

Фізособи-підприємці (ФОПи) в рамках пенсійної реформи та запровадження накопичувальної системи самі зможуть корегувати свій вклад у майбутні пенсійні виплати.

Про нюанси накопичення пенсій для українських бізнесменів розповіла очільниця парламентського Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, пише "Главком".

За її словами, зараз підприємці сплачують єдиний соціальний внесок, виходячи з мінімальної зарплатні, тому розраховують на звичайну пенсію.

Водночас ФОПи можуть накопичувати кошти на своїх власних пенсійних рахунках. Очікується, що у такому разі держава на їхні рахунки докладатиме стільки ж, проте не більше трьох відсотків від розміру середньої заробітної платні у розрахунку на одного учасника системи загальнообов’язкової накопичувальної пенсії на рік.

Примітно, що ця опція для фізосіб-підприємців буде добровільною, зауважила ініціаторка впровадження накопичувальної пенсії.

"ФОП – це підприємець, який діє на власний ризик. І про свою пенсію – тобто більшу, ніж на солідарному рівні – ФОП мусить подбати сам", - наголосила Третькова.

Як повідомлялося раніше, у Міністерстві соціальної політики України з'явилась ініціатива про запровадження накопичувальної пенсії на державних підприємствах.