RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Науковці визначили "улюблені" кольори комарів: у чому краще відпочивати на природі

Американські дослідники з Вашингтонського університету з'ясували, що комарі більше летять у напрямку червоного, помаранчевого, чорного та блакитного кольорів. Водночас їм не цікавий зелений, фіолетовий, синій та білий. Найбільше крилаті комахи люблять червоний колір, він присутній при їхньому зорі не тільки в одязі, а й у шкірі людини.

Про це пише National Geographic.

Шкіра людини випромінює для комарів червоно-жовтогарячий сигнал. Разом із диханням, потом і температурою шкіри, червоний колір приваблює комарів.

"Коли вони відчувають запах певних сполук, таких як CO2 з нашого дихання, це стимулює комарині очі сканувати певні кольори та інші візуальні патерни, які пов'язані з джерелом цього запаху", - зазначив провідний автор дослідження Джеффрі Ріффел.

Такі висновки підтверджує їхній експеримент. Науковці помітили, що комарі ігнорують кольорову точку рівно до тих пір, доки не розпорошується вуглекислий газ, який видихає людина. Якщо крапка була червоною, помаранчевою, чорною або блакитною, то після розпилення CO2 комарі летіли на неї.

Фахівці вважають, що дане дослідження допоможе надалі розробити ефективніші репеленти, пастки та інші методи відлякування комарів від людини.

Нагадаємо, інфекціоніст дав поради та найпростіші рецепти народної медицини проти укусів мошок.