RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні скоротили терміни лікування та самоізоляції при COVID-19: що потрібно знати

Міністерство охорони здоров'я України з 7 лютого скоротило термін лікування пацієнтів з COVID-19. До наказу №722, яким регулюється організація медичної допомоги при зараженні коронавірусною інфекцією, внесено відповідні зміни.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Раніше пацієнт із COVID повинен був перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати забору матеріалу на тестування. Повторне тестування могло проводитися не раніше, ніж через 10 днів з моменту появи симптомів або першого позитивного тесту.

Тепер повторне тестування можна проводити через 5 днів з дня появи симптомів або позитивного результату ПЛР-тестування. При цьому йдеться лише про тестування методом ПЛР.

Самоізоляцію можна завершувати:

  • якщо пацієнт отримав негативний ПЛР-тест і не має симптомів захворювання
  • за відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати появи або від дати отримання позитивного результату тестування.

Також змінюються вимоги щодо повторного проведення тестування. Тепер підтвердженим вважається випадок COVID-19 без симптомів, але підтверджений експрес-тестом на антиген. Основна умова – контакт із підтвердженим випадком COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", лікар Тарас Жиравецький назвав сім основних помилок українців у лікуванні коронавірусної інфекції.