RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Лікування ковіду: медик назвав сім основних помилок українців

Пандемія коронавірусу все ще не покидає нашу планету: з часом з'являються дедалі нові штами. Наразі світом та Україною шириться останній виявлений штам COVID-19 "Омікрон". Попри успішні результати кампаній із вакцинації, універсальних ліків від ковіду ще не існує. У зв'язку з цим інфіковані часто обирають не тільки неефективні, а ще й небезпечні методи лікування.

Про 7 головних помилок у лікуванні коронавірусу розповів лікар Тарас Жиравецький.

Ігнорування ковіду

Головною помилкою є невизнання реальності загрози від такого вірусу. Такі люди, зазвичай, не здають жодних тестів, не звертаються до лікаря, не дотримуються самоізоляції, займаючись самолікуванням. Найбільша небезпека ігнорування - швидке розповсюдження коронавірусу від хворої людини.

Прийом ліків, які не мають стосунку до ковіду

Імуномодулятори, противірусні препарати, не націлені на коронавірус (наприклад, проти ГРВІ) та купа інших ліків, які не просто не допоможуть вилікуватись, а можуть навіть ще більше ослабити імунітет.

Небажання приймати ліки

"Перетерплю і не буду збивати температуру", - такий підхід теж часто приводить до ускладнень. Але в будь-якому разі не можна займатися самолікуванням та "приписувати" собі ті чи інші ліки.

Лікування вітамінами

"Великі дози вітамінів не зроблять чудо", - запевняє лікар. Передозування вітамінами може привести до цілого ряду побічних ефектів. Якщо вам лікар назначив пропити курс вітамінів, обов'язково дотримуйтесь норм дозування.

Лікування препаратами від грипу

Існує небезпека натрапити на поради горе-лікарів, особливо в Інстаграмі, що рекомендують лікуватися саме такими препаратами, мовляв, так як ліків від ковіду ще нема, будемо лікувати симптоми, що схожі на грип. Однак, грип та коронавірус по-різному впливають на наший організм. Препарати для лікування цих хвороб не є взаємозамінними.

Відсутність пульсоксиметра

Пульсоксиметр - це медично-діагностичний прилад для вимірювання рівня сатурації кисню в капілярній крові. Перевіряти насичення крові киснем не варто у перший день хвороби. Доцільніше буде провести таку процедуру на 6-7 день.

Невчасне звернення до лікаря

"У вас має бути сімейний лікар, який буде вас курувати під час лікування ковіду", - наголошує Тарас Жиравецький.

Раніше "Апостроф" писав про те, щоОмікрон вже витісняє Дельту: українцям розповіли, як не заразитися.