RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Весна посеред лютого: як довго в Україні буде аномально тепла погода

В Україну прийшла відлига, місцями стовпчики термометрів піднімаються до +10 градусів. Весняна погода може тривати до середини лютого.

Такий прогноз дає синоптик Ігор Кібальчич, пише "Телеграф".

Він уточнив, що весь поточний тиждень та перші дні наступного, Україна перебуватиме під впливом повітряних мас із заходу та північного заходу. Вони мають атлантичне походження і відрізняються відносно високими температурами та підвищеним вмістом вологи.

В результаті, до середини лютого в Україні прогнозується відлига, температура повітря на 3-5 градусів перевищуватиме норму, у південних та західних регіонах – на 6-9 градусів. У західних, північних, центральних областях та на півночі Лівобережжя 9-10 лютого очікується мокрий сніг та дощі.

"Затем, у міру зростання атмосферного тиску та переважання антициклональної циркуляції, з 11-12 лютого на більшій частині території України очікується переважно сухо. Також стане менше хмарності", - прогнозує Кібальчич.

Температура повітря вдень найближчими днями встановиться на рівні 0 - +5 градусів, у західних та південних регіонах стовпчики термометрів покажуть до 6-11 градусів тепла. Вночі прогнозується від -2 до +3 градусів, на півдні України - 1-6 градусів з позначкою "плюс".

Сніг поступово танутиме, але через нічні "мінуси" на дорогах України очікується ожеледь.

Як розповідав "Апостроф", за прогнозами синоптиків весна 2022 року буде досить прохолодною сонячною. Середня температура весни прогнозується на рівні 8 градусів, що нижче, ніж навесні 2021 року.