RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Пенсійному фонду бракує 220 мільярдів: звідки візьмуть гроші

Народний депутат України від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова назвала джерела, з яких буде взято 220 мільярдів гривень для наповнення Пенсійного фонду.

Про це вона розповіла в інтерв'ю сайту "Головком".

Третьякова зазначила, що на сьогодні 26,4% населення в Україні становлять люди, старші 60 років. А за прогнозами Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України та Організації Об'єднаних Націй, до 2030 року кількість людей віком від 60 років становитиме 32% - за її словами, кожен третій мешканець України стане пенсіонером.

Третьякова зазначила, що у 2022 році з бюджету буде виділено 220 мільярдів гривень для перекриття дефіциту Пенсійного фонду. За словами депутата, працююча частина населення та роботодавці сплачують єдиний соціальний внесок відповідно до солідарної системи, але цього недостатньо.

"Дефіцит щороку зростає - колись він становив 1 млрд, потім 8 млрд, а зараз він дійшов до показника 220 млрд. Отже, нам потрібна якась інша модель: не лише солідарна, коли працюючий платить за тих, хто йде на пенсію, а й власні накопичення", - наголосила Третьякова. Зазначимо, що нардеп від провладної фракції є автором законопроекту про обов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення.

Як зазначила Третьякова, " для того, щоб люди почали накопичення пенсій, потрібен був поштовх".

жерел для цього у нас три: це державний бюджет, зарплата у людей та доходи роботодавця – тобто податки, які він сплачує", - заявила нардеп.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Верховній Раді України назвали суттєвий недолік накопичувальної пенсійної системи.