RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Водій бреше: Венедиктова взяла розслідування ДТП із машиною Ярославського на контроль

Генпрокурорка Ірина Венедиктова відреагувала на смертельну ДТП за участі автомобіля кортежу бізнесмена Олександра Ярославського вночі 9 лютого у Харкові.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням буде здійснювати Офіс Генерального прокурора. Відповідна постанова вже в процесі підготовки", - повідомила генпрокурорка.

Вона підтримала позицію поліцейських і прокурорів, які вважають зізнання начебто винної людини неправдивими. Через це Генеральна інспекція Офісу Генпрокурора у п’ятницю, 11 лютого, внесе відомості до ЄРДР про співробітників Нацполіції Харківськоі області і прокурорів Харківської обласної прокуратури. Планується проведення розслідування стосовно цих посадових осіб, які подавали підозру за скоєння ДТП, складену на непричетну людину.

"Справа на моєму особистому контролі. Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від’їзд виглядає досить дивно", - резюмувала Венедиктова.

Раніше "Апостроф" повідомляв про звільнення начальника поліції Харківської області з посади міністром внутрішніх справ Монастирським після смертельної ДТП.