RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Візьміть собачку в добрі руки: в Україні з'явився новий вид шахрайства

Користувачі Facebook натрапили на новий вид шахрайства в Інтернеті. Люди просять забрати домашніх улюбленців у добрі руки, надсилаючи фейковий сайт, на якому треба нібито оплатити доставку тварини.

Про одного з таких шахраїв з'явилась інформація в телеграм-каналі "ТРУХА Днепр".

Чоловік зробив публікацію в соцмережі Facebook з проханням забрати собаку в добрі руки, оскільки він їде з країни. Цією пропозицією хотіла скористатись жінка, якій шахрай одразу надіслав сайт доставки тварин, мовляв, песик у Вінниці, і вам треба заплатити лише за доставку.

Сайт був підставним. Для підтвердження про нібито відправку собаки чоловік надіслав накладну. Доставка мала оплачуватися на сайті за реквізитами. "Господар" тварини оцінив її доставку в 1070 грн (у суму входили ще й речі для улюбленця).

Жінка запідозрила, що сайт може виявитись фейковим, та відмовилась платити. Після цього шахрай почав видаляти повідомлення та фото накладної.

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

"Апостроф" закликає бути уважними з покупками в Інтернеті. Оплачуйте товари чи доставку лише на перевірених сайтах. А якщо хочете мати вдома собаку, то краще взяти її з притулку. Це вбереже вас від неприємних ситуацій із шахраями.

Раніше "Апостроф" писав про те, що зловмисники вигадали нову схему обману за допомогою популярної в платформи Olx.