RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Відомі українці звернулися до світових лідерів через російську загрозу

На тлі загрози вторгнення російських військ в Україну, письменники, художники, артисти та вчені нашої країни звернулися до світових лідерів із закликом до миру.

Буде велика війна чи ні? Усі подробиці про можливе вторгнення військ Путіна в Україну

Відповідне звернення опубліковано на Facebook-сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Сьогодні Україна як ніколи потребує миру. Накопичення російських військових навколо кордонів європейської держави; постійні розмови, що війна почнеться ледь не завтра – викликають у нас, як і у всіх українців, тривогу", - йдеться у зверненні.

Відомі українці закликали всіх світових лідерів зробити все залежне, щоб українська держава та її народ перебували в спокої.

"Росію, у свою чергу, закликаємо негайно відвести війська. Адже ваші лідери кажуть, що вони за мир - так доведіть це. Демократичний Захід просимо надати фінансову допомогу та зброю для оборони ", - сказано у зверненні.

Серед його підписантів – режисер Олег Сенцов, письменниця Ірена Карпа, співак Олег Скрипка, письменник Сергій Жадан та багато інших українських діячів культури та мистецтва. Їхній список продовжує розширюватися.

Читайте також матеріал "Апострофа": Танкового вторгнення в Україну не буде, а Путін при першому ж пострілі сховається під ліжко – екс-розвідник КДБ.