RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ахметов, Абрамович та Пінчук: українські бізнесмени та олігархи покидають країну

Українські олігархи, бізнесмени та депутати масово тікають з країни.

Як повідомляє "Українська правда", у неділю, 13 лютого, з Києва вилетіла небачена за 6 років спостережень кількість чартерів та приватних літаків, а саме близько 20 бортів.

За інформацією видання, в неділю з України чартерними рейсами вилетіли борти Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова. Але в УП уточнюють, що сам Ахметов покинув країну ще 30 січня рейсом до Цюриха. В один день з ним виїхав з України й бізнесмен Віктор Пінчук.

Приватний літак на 50 людей замовив також депутат від ОПЗЖ з мільйонними статками Ігор Абрамович.

"За даними УП від двох джерел до ОПЗЖ та двох людей, яким пропонували виїхати, цей борт має вивезти з Києва у Відень родичів однопартійців, а також бізнес-партнерів Абрамовича", – повідомляють у виданні.

10 лютого виїхав за кордон того ж дня й Олександр Ярославський, чий кортеж нещодавно збив на смерть людину. 13 лютого Україну покинув бізнесмен Вадим Нестеренко. За день до того з країни поїхалиВадим Столар і Василь Хмельницький.

Політолог Кирило Сазонов у дописі на Facebook прокоментував ситуацію та закликав людей не панікувати.

"Я повторюю, що писав і говорив увесь цей час. Жодних причин для паніки немає. Російська агресія є можливою, але є кілька важливих моментів. Перший – українська армія готова зустріти ворога, легкої прогулянки не буде. Другий – Росія отримає весь набір санкцій і найжорстокіший опір, що несе цілком реальну загрозу існуванню самого путінського режиму. Просто тому, що росіяни не підтримують агресію, а коли підуть жертви – можуть і збунтуватися", – пояснює Сазонов.

Своєю чергою Сергій Биков згадав слова польського кінознавця Лешека Кумора: "Іноді корабель перестає тонути, щойно його покидають щури".