RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Перепад температур у 27 градусів: синоптик дав прогноз погоди в Україні на тиждень

Тиждень в Україні розпочався з сухої та сонячної погоди, найближчими днями буде досить тепло - температура повітря залишиться стабільно вищою за норму.

Такий прогноз дав кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua.

Так, 14-15 лютого в Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Невеликий дощ із мокрим снігом можливий удень у вівторок на Закарпатті. Вночі та вранці у північних та східних областях - ожеледиця. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -8...-3 градусів, у Карпатах та на північному сході України -14...-9. Вдень повітря прогріється до +3…+8 градусів.

У середу, 16 лютого, починаючи із західних та південних областей, прийде потепління, а також посилиться південно-західний вітер до 7 – 12 м/с, у західних областях з окремими поривами 15 – 20 м/с. У Карпатах та на Прикарпатті прогнозуються невеликі опади у вигляді снігу та дощу, на решті території країни – сухо. Вночі очікується -6...-1 градус, на заході близько 0. Вдень стовпчики термометрів покажуть до +3...+8 градусів, на Прикарпатті до +11.

У четвер та п'ятницю, 17–18 лютого , атмосферні фронти із заходу принесуть в Україну невеликі дощі з мокрим снігом. Вночі буде 0…+5 градусів, у денний час – +5…+10 градусів, у південних, центральних областях, а також на Прикарпатті та Буковині місцями +11…+13 градусів. Прохолодніше буде на півночі Лівобережжя – +2…+7 градусів.

Вихідні, 19–20 лютого будуть з дощем та мокрим снігом на більшій частині України. У суботу очікується посилення західного та південно-західного вітру до 9-14 м/с, подекуди пориви 17-22 м/с. Водночас температура повітря буде плюсовою, що перевищуватиме кліматичну норму на 5–10 градусів.

Як писав "Апостроф", за прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, на початку весни погода буде більше схожа на зимову. Ночами очікуються негативні температури. Незначно потеплішає в середині першої декади березня, але погода буде вітряною.