RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Коли в Україну прийде справжня весна: народний синоптик дав прогноз

У березні температура буде стрибати від нічних "мінусів" до денних "плюсів" і назад, а відчутне потепління прийде лише в кінці місяця.

Про це "Телеграфу" повідомив народний синоптик Володимир Деркач.

Прогноз погоди на 1-10 березня

За словами Деркача, на початку весни погода буде схожа на зимову. Ночами очікуються негативні температури. Незначно потеплішає в середині першої декади березня, але погода буде вітряною. Ближче до 10 числа стовпчики термометрів влаштують стрибки, то піднімаючись, то опускаючись униз.

Прогноз погоди на 11-20 березня.

Народний синоптик зазначив, що у другу декаду березня температура повітря збереже тенденцію до нестабільності – денні "плюси" продовжать змінюватися нічними "мінусами". При цьому негативні температури в денний час можливі лише протягом 2-3 днів. Опади у другу декаду березня будуть помірними.

Прогноз погоди на 21-31 березня.

За прогнозом Володимира Деркача, наприкінці березня зима остаточно втратить свої права. Народний синоптик обіцяє, що в Україні суттєво потеплішає, а погода буде переважно сухою та сонячною.

Раніше "Апостроф" опублікував прогноз погоди на літо 2022 року. Кліматолог, провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України Світлана Бойченко вважає, що слід очікувати більшої кількості опадів, ніж у попередні роки.