RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Прив'яжуть до паспортів? Чи зможуть пенсіонери передати смартфони Зеленського іншим

Смартфони, які планують видати українцям віком понад 60 років, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції, не можна буде передати іншим людям. Їхні СІМ-карти прив'яжуть до паспортних даних.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб у інтерв'ю dev.ua.

Він наголосив, що на випадок бажання людей похилого віку віддати отриманий смартфон комусь, Мінцифри спільно з мобільними операторами знайшли вихід.

"Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. СІМ-картка буде прив'язана, наприклад, до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А номер стане одразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства", - уточнив Вискуб.

Він додав, що держава встановить механізм контролю над смартфонами, переданими пенсіонерам у рамках програми.

"Мобільні оператори пропонують нам установку спеціальної програми, яка дозволить контролювати незмінність користування пристроєм. Це один із підходів", - додав Вискуб.

Як повідомляв "Апостроф", Вискуб також розповів, що цінова стеля для таких смартфонів буде 5 тисяч гривень. Проте сподіваються закупити до 4 тисяч. Вони обов'язково будуть мати NFC-модуль. Один із потенційних постачальників, з яким ведуться переговори, — Samsung.