RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Евакуація" провалилася: мешканці Донбасу повертаються із РФ додому

Мешканці окупованої частини Донбасу, яких "екстренно евакуювали" до Росії, почали повертатися додому.

Про це в ефірі телеканалу "1+1" заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він назвав "фарсом" т.зв. "евакуацію" населення непідконтрольної Україні частини Донбасу до Росії та зазначив, що росіяни показово вивезли кілька тисяч, проте українська розвідка має дані, що люди все-таки почали повертатися додому.

"Їх (мешканців ОРДЛО - "Апостроф") там (у Росії - "Апостроф") ніхто не годує, не розселяє. Це чиста постановка для "Мосфільму" - чи хтось у них там зараз займається "кіношкою" ", - зазначив Резніков.

Як повідомляв "Апостроф", відеозвернення ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника щодо екстреної евакуації населення, оприлюднені у п'ятницю, 18 лютого, були записані на два дні раніше, коли в регіоні все ще було відносно спокійно.

До речі, мешканка окупованого Донецька розповіла, що обстановка у місті відносно спокійна, але окупаційна влада сіє паніку серед населення та стимулює "евакуацію" громадян до Росії.

Пізніше в Мережі з'явилися фото чергового "табору" для біженців з окупованого Донбасу - він розташований у Воронежі і носить гучну назву "Блакитний екран".