RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Заручники блакитних екранів: "біженців" із Донбасу поселили в РФ у таборі із символічною назвою

У Мережі з'явилися фото чергового "табору" для біженців з окупованого Донбасу, яких "екстренно евакуювали" до Росії - він розташований у Воронежі і носить назву "Блакитний екран".

Фото "табору" опублікував на своїй сторінці у Facebook головний редактор сайту "Бабель" Євген Спірін.

Як зазначає Спірін, деяких жителів Луганська, які зважилися на "евакуацію" поселили на закритій території, до кімнати 5 квадратних метрів з 10 ліжками. Т.зв. "табір" має туалет на 100 чоловік, сітчасті ліжка – душем можна користуватися раз на тиждень.

Простирадла не міняються, від них йде сморід, пише Спірін.

"Загалом, як у таборі. Таборі федеративної республіки ГУЛАГ. Воронеж, табір для "евакуйованих" луганчан", - зазначає журналіст.

Фото: facebook.com/mark.spirin.3

Фото: facebook.com/mark.spirin.3


У коментарях до посту користувачі соцмережі висміяли назву "табору для біженців" та зазначили, що для російської пропаганди все одно, що буде з цими людьми далі.

"Бути замкнутими у мишоловці з усіх боків - це гірше, ніж "блакитний екран"", "Дуже символічна назва", "Вони самі стали заручниками "блакитних екранів" , - такі коментарі зустрічалися до посту.

Журналіст та блогер Денис Казанський зазначив, що цим людям "ще пощастило, якщо їх хоч сюди поселили, а не покинули на вулиці, як у Таганрозі".

Як повідомляв "Апостроф", відеозвернення ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника щодо екстреної евакуації населення, оприлюднені у п'ятницю, 18 лютого, були записані на два дні раніше, коли в регіоні все ще було відносно спокійно.

До речі, мешканка окупованого Донецька розповіла, що обстановка у місті відносно спокійна, але окупаційна влада сіє паніку серед населення та стимулює "евакуацію" громадян до Росії.