RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

Люди з окупованого Донбасу зазнають принижень у Росії: відео

Жителів окупованого Донбасу, яких "екстренно евакуювали" до Росії, там ніхто не чекає - у Таганрозі людей кинули напризволяще і нікуди не заселяють, "відфутболюючи" від однієї інстанції до іншої.

Відповідне відео у Facebook опублікував блогер Денис Казанський.

На кадрах – літні жінки, одна з них із Макіївки, з трьома дітьми. Вони нервуються та емоційно скаржаться на те, що їх відмовляються заселяти та годують обіцянками. За словами однієї з них, вони не спали вже понад добу. Інша жінка каже, що вони приїхали не з власної волі – їх відправив соцзахист.

"Під приводом вигаданого наступу ЗСУ, якого немає і не буде, людей обманом та примусом вивозять у чужу країну, де вони зазнають принижень та знущань", - прокоментував сумні кадри Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", відеозвернення ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника щодо екстреної евакуації населення, оприлюднені у п'ятницю, 18 лютого, були записані на два дні раніше, коли в регіоні все ще було відносно спокійно.

До речі, мешканка окупованого Донецька розповіла, що обстановка у місті відносно спокійна, але окупаційна влада сіє паніку серед населення та стимулює "евакуацію" громадян до Росії.