RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як виплачуватимуть пенсію та допомогу в умовах війни: відповідь міністерства

Українцям пояснили, як виплачуватимуть пенсії та соціальну допомогу в умовах війни. На випадок збоїв у роботі напрацьовані альтернативні способи виплати.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Створено координаційний штаб для забезпечення стійкості та безперебійної роботи соцзахисту на період воєнного стану. Його утворило Мінсоцполітики, Національна соціальна сервісна служба та пенсійний фонд. Вони щоденно контролюють діяльність для забезпечення стійкої та безперебійної роботи соцзахисту.

Штаб уже спланував порядок збору даних про потреби переміщеного населення та наявні ресурси для задоволення цих потреб з департаментів соцзахисту місцевих держадміністрацій, а також дії із залучення допомоги донорів, благодійних і громадських організацій.

"Також прийнято рішення про термінову переорієнтацію "гарячих ліній" Урядового контактного центру 15-45, 15-39, 15-47 на інформаційно-координаційну роботу щодо допомоги в переміщенні людей із небезпечних регіонів та забезпеченні життєвих потреб переміщених осіб. Це буде зроблено найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, напрацювали альтернативні способи виплати пенсій та соцдопомог на випадок збоїв у роботі банківських установ, а також для переселенців, які одержують виплати через поштового оператора. Це дозволить безперебійно здійснювати виплати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні система електронних платежів працює без перебоїв: обмежень на безготівкові розрахунки нема.