RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"З'їздили на навчання": в Україні в полон потрапили сотні російських солдатів - фото та відео

У ніч проти 24 лютого Російська Федерація розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. На території нашої країни війська окупантів зіштовхнулися із колосальним опором з боку ЗСУ. Ворог терпить величезні втрати. Сотні російських військовослужбовців уже здалися в полон. Радник голови ОПУ Подоляк заявив, що станом на ранок більше 3,5 тисячі загиблих росіян і майже 200 полонених росіян.

"Апостроф" зібрав інформацію про деяких затриманих окупантів РФ на території нашої країни.

Ролик із допитом одного з них опублікував Telegram-канал "Київ Оперативний".

Рядовий Павло Кравченко 2002 року народження з Іркутської області. Посада: водій-механік в/ч 91701.


"І ще одна полонена російська істота", - написала редакция "Київ Оперативний". Єфрейтор Смирнов Євген Іванович 2000 року народження.

Також Українські волонтери з InformNapalm встановили особи ще кількох полонених російських солдатів, яких 24 лютого вдалося затримати бійцям 93 ОМБр ЗСУ на Донбасі. Одного з них, судячи з інформації зі сторінки ВКонтакте, звуть Рафік Рахманкулов. Народився він 2002 року.

Крім цього, 25 лютого в медіа з'явилося відео з двома іншими російськими полоненими з Улан-Уде (Бурятія) - капітаном гвардії Міхоєва та єфрейтором Касаткіним. Обидва окупанти під час допиту розповіли, що вони були на навчаннях в окупованому Криму і не знали, що їх відправляють у наступ. Також, за їхніми словами, вони не знали, що опинилися в Україні упродовж чотирьох годин після того, як їх висадили у поле.

Відео опубліковано на YouTube-каналі Try Ukraine Info.

На Facebook-сторінці Сухопутних сил ЗСУ увечері 25 лютого було опубліковано ще одне відео з полоненим російським окупантом.

На кадрах українські військові тримають у його особи його особистий телефон, яким він дзвонить своїм батькам на батьківщину. Теж стверджував, що не вони не знали, куди їх разом із товаришами по службі перекидають. Батьки російського солдата були вкрай здивовані, коли дізналися, що їхній син у полоні ЗСУ.

Крім цього, одного з російських військових вдалося затримати бійцям територіальної оборони в Сумах.

"Від малого до великого всі готові рвати окупантів голими руками. Воїни ТРО ледве врятували окупанта від розправи українського пенсіонера", - написала в описі до відео прес-служба Сухопутних військ ЗСУ.

У Харкові без полонених окупантів також не обійшлося.

Іванов Олександр Олексійович 1999 народження. Потрапив до України 24 лютого. На запитання "З якою метою?" він відповів: "Захоплення території". Сам він із Мурманської області.

А на Сумщині тим часом місцевий житель на автодорозі зупинився обмінятися парочкою слів біля кількох російських військових. Це був екіпаж бронемашини на гусеничному шасі. Очевидно, у них або поломка, або скінчилося пальне. Українець жартома запропонував їм відбуксувати їх назад до Росії

Якщо вірити їхнім словам з діалогу з місцевим українцем, то вони навіть не знають, куди їдуть.


Тим часом, Telegram-канал NEXTALive опублікував відео з допитом полоненим російським СОБРівцем.


Водночас, Telegram-канал "Новини про війну" опублікував чергове відео з раніше вже відомим військовополоненим окупантом, про яке повідомляли ще 24 лютого.


Відео про "найсвіжіших" полонених російських окупантів, відомих нам на даний момент (26 лютого), опублікував Telegram-канал "Останній блокпост".


Також буквально кілька хвилин тому "Останній блокпост" опублікував відео з ще одним російським військовим, який потрапив у полон до ЗСУ на Сумщині.


Раніше ми також повідомляли про те, як у Києві жителі зупинили російську бронетехніку коктейлями.