RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як отримати зброю для захисту України: інструкція для патріотів

Внаслідок нападу Росії на Україну гостро постало питання забезпечення безпеки життя та здоров'я наших громадян – люди почали масово записуватися до лав територіальної оборони Збройних сил України.

"Апостроф" детальніше розповідає про алгоритм вступу до лав тероборони.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив на своїй сторінці у Facebook, що країна у зв'язку з агресією Російської Федерації переходить у режим тотальної оборони. Усі, хто може і готовий тримати в руках зброю, може вступити до лав тероборони прямо зараз.

Для того, щоб отримати зброю, необхідно звернутися безпосередньо до бригад або батальйонів територіальної оборони у Вашому регіоні. З урахуванням нинішніх умов з собою необхідно мати лише паспорт та ІПН, при цьому документи про військовий облік (приписне свідоцтво, військовий квиток, тимчасове посвідчення військовозобов'язаного/резервіста), а також довідки про несудимість та довідки медичної комісії також можуть мати значення.

Начальник Національної поліції України Ігор Клименко розпорядився спростити процедури видачі зброї ветеранам органів внутрішніх справ - про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Детальніше про порядок вступу до територіальної оборони можна дізнатися на сайті.

Раніше ми повідомляли, що створення добровольчих формувань територіальних громад матиме сенс лише за умови укомплектування батальйонів територіальної оборони на 75-80%. Для цього можуть підняти допустимий вік до 65, а то й до 70 років.