RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Записатися в територіальну оборону можна буде за кілька кліків: що пропонують українцям

На зустрічі президента Володимира Зеленського з лідерами парламентських фракцій та керівниками силових структур обговорювалася можливість запису в Сили територіальної оборони через додаток "Дія".

На Донбас їдуть російські військові: всі останні новини щодо подій в Україні

Про це сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у спілкуванні з журналістами.

Він зазначив, що така можливість дозволить позбутися зайвої бюрократії при комплектуванні Сил тероборони. За його словами, зараз багатьом громадянам України заважає вступити до тероборони великий список документів, які необхідно зібрати. Має бути можливість зробити це без паперової тяганини, в кілька кліків.

"Ми там, до речі, проговорили також хорошу ініціативу, щоб у Мінцифри через "Дію" зробили запис у Сили територіальної оборони", - сказав він.

Арахамія додав, що також Рада розглядає ухвалення закону про зброю, щоб дозволити людям купувати зброю та записуватися до Сил ТО зі своїм озброєнням.

Як повідомляв "Апостроф", за словами заступника командувача Силами територіальної оборони полковника ЗСУ Сергія Собка, створення добровольчих формувань територіальних громад матиме сенс лише при укомплектуванні батальйонів територіальної оборони на 75-80%. Для цього можуть підняти допустимий вік до 65, а то й до 70 років .