RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українців просять не економити на електроенергії: навіщо це потрібно

Енергосистема України станом на 12:00 28 лютого стабільно працюєв автономному режимі. При цьому частота в мережі підтримується на рівні 50 Гц. В Україні працюють всі атомні, теплові та гідроелектростанції. Для енергосистеми вигідно, щоб зменшення споживання не відбувалося.

Про це повідомляє "Укренерго".

За даними "Укренерго", наразі не втрачено контроль над жодним великим критично важливим об’єктом енергетичної інфраструктури.

При цьому інформація про захоплення Запорізької АЕС окупантами – не відповідає дійсності. Це фейк. "Енергоатом" повідомляє, що Запорізька АЕС працює в штатному режимі.

Примусові відключення споживачів для зменшення споживання не застосовуються. Не існує жодних причин примусово чи добровільно зменшувати споживання електроенергії. Відтак вимикати ввечері всі електроприлади заради зменшення споживання, не потрібно.

"Зберігаючи звичний режим електроспоживання, ви допомагаєте нашим енергетикам тримати рівновагу в енергосистеми, що є надважливою умовою для її стабільної роботи", - зазначают в Укренерго.

Також, за даними компанії, наразі основні об’єкти магістральних мереж працюють без збоїв в штатному режимі. Оперативні ремонтні бригади "Укренерго" та операторів систем розподілу працюють цілодобово, щоб відновити пошкоджені лінії електропередачі, при першій можливості в проміжку між боями.

Нагадаємо, раніше в Міноборони РФ заявили про те, що війська окупантів взяли під контроль Запорізьку атомну електростанцію. Проте "Енергоатом" спростував цю інформацію.