RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ув'язнених УБД звільнять за захист України від Росії, - Зеленський

В Україні ув'язнених учасників бойових дій звільнять з метою посилення бойових підрозділів для відсічі російської агресії.

Про це йшлося у зверненні президента Володимира Зеленського.

Глава держави розповів, що в умовах військового стану вони матимуть змогу компенсувати свою провину у найбільш гарячих військових точках.

"Учасники бойових дій, українців із реальним бойовим досвідом буде звільнено з-під варти... Ще з кількох людей, учасників АТО, знімаються всі санкції. Ключове зараз - оборона", - зазначив президент.

Таке рішення прокоментували в Офісі генпрокурора, наголосивши, що це не є масовою акцією, а дуже виваженим і точковим кроком. Деякі арештанти мають значний бойовий досвід у зоні АТО у 2014-2015 роках. Один з них - "автор відомої пісні про головного агресора".

Там запевняють, що по кожному з них індивідуально оцінено ризики та механізми контролю. Хоч в Україні достатньо захисників, адже за два дні мобілізовано близько 100 тисяч громадян, ті, хто оступився - теж мають право на захист країни, наголосили в Офісі генпрокурора.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська делегація прибула на територію українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації щодо війни, розпочатої Володимиром Путіним 24 лютого.