RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Контрудар під Маріуполем та обстріл Вінниці: карта російського вторгнення в Україну 6 березня

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала дані про просування російських окупаційних військ територією нашої країни станом на 6 березня.

Про це повідомив Telegram-канал відомства.

Окупанти продовжують наступальну операцію проти України, зосереджуючи свої сили на оточенні Києва, Харкова, Миколаєва, а також для виходу на адміністративні кордони у Донецькій та Луганській областях, створенні сухопутного коридору до окупованого Криму. Російські літаки завдають ударів не тільки українським військовим об'єктам, але також і житловим будинкам - для цього з аеродромів на території Білорусі вилітали літаки Су-35С, Су-34, Су-25.

Крім того, літаки-бомбардувальники Су-34 завдавали ударів об'єктам інфраструктури в районі міста Суми, а ракета вдарила по Вінниці.

На Поліському напрямку діють сили Східного військового округу, Тихоокеанського флоту та ВДВ РФ силами до 18-ти батальйонно-тактичних груп. У напрямку населеного пункту Білгородка передислокують підрозділи 76 дивізії ВДВ - окупанти намагаються потрапити до Києва з південно-західних околиць.

На північному сході України діють частини та з'єднання Центрального військового округу – їх чисельність становить 12 батальйонно-тактичних груп. У напрямку Козельця зафіксовано переміщення до 100 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема ТГС-1 "Буратіно".

Йде перегрупування військ ворога на Броварському напрямку. Здійснюється висування підрозділів у напрямі н.п. Перемога. Окупанти намагаються підійти до траси Бровари – Бориспіль. Також здійснюється висування підрозділів 6 загальновійськової армії та 1 танкової армії Західного військового округу для проведення наступу на Чернігів та Ніжин.

Крім того, ворог проводить перегрупування своїх сил та намагається здійснити наступ на Лубни, Полтаву, Харків, Дніпро та Запоріжжя, а також має намір захопити Канівську ГЕС.

У той же час, російські окупанти зазнали втрат при спробі захопити Миколаїв і були зупинені на річці Сіверський Донець, проте продовжують блокувати Маріуполь. Також у підвищеній бойовій готовності знаходяться підрозділи оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова, хоча лідер т.зв. "ПМР" Вадим Красносільський заперечує можливість вступу у війну.

Крім того, в Мережі з'явилася карта театру воєнних дій станом на 6 березня. Про це повідомляє у Twitter NewsMap.

Також судячи з даних ресурсу NewsMap, противник перейшов до позиційних боїв на захід від Києва, проте намагається прорватися до столиці України зі сходу, завдаючи удару на Бровари з боку Прилук.

Раніше ми повідомляли, що російські фашисти продовжують нести величезні втрати на війні в Україні, проте не залишають спроб переломити ситуацію на свою користь, тому готують другу хвилю широкомасштабного наступу.