RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

В Україні затвердили порядок збирання та зберігання тіл загиблих окупантів: хто займатиметься

У суботу, 5 березня, Кабінет Міністрів України затвердив порядок збирання та зберігання тіл загиблих російських окупантів. Документ було прийнято для недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації та виникнення інфекційних захворювань на території України.

Відповідна ухвала була опублікована на урядовому порталі.

Згідно з документом, за збирання тіл відповідатимуть військові адміністрації з органами місцевого самоврядування. Цією діяльністю займатимуться групи з представників сил територіальної оборони, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та при координації бюро судово-медичної експертизи. Групи будуть забезпечені спеціальними мішками та гігієнічними засобами, а також засобами фотофіксації та транспорту з червоним хрестом. Також групи супроводжуватимуть журналісти для фіксації відомостей про наслідки вторгнення російської армії.

Також згідно з ухвалою, буде створено спеціальний колцентр для повідомлення про знаходження тіл росіян. Тіла та останки поміщатимуться в морги або спеціальні рефрижератори, а потім, після ідентифікації особи, при супроводі представників міжнародних організацій доставлятимуться до Росії. Непізнані тіла та залишки залишаються на зберіганні у рефрижераторах до моменту встановлення особистостей загиблих.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі було опубліковано наказ про таємну евакуацію загиблих російських військових з України для поховання їх у братських могилах, який був злитий з Міноборони РФ. Також згідно з наказом, у російських військових відбиратимуть документи перед бойовими зіткненнями, щоб ускладнити їхню ідентифікацію.