RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Строковики української армії отримають солідну одноразову виплату: названо суму

Строковикам української армії пообіцяли щомісячно виплачувати по 30 тисяч гривень додаткової винагороди. Виплати робитимуть до закінчення дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

У відомстві розповіли, що уряд затвердив відповідні зміни до постанови від 28.02.2022 року № 168 щодо виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану.

Постанову ухвалили на виконання Указів президента. Згідно з нею, в умовах воєнного стану військовим Збройних Сил, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, виплачується додаткова винагорода в 30 тисяч гривень щомісяця.

Ще дана постанова передбачає, що всім військовим, які дають відсіч агресору у районах та у період здійснення зазначених заходів призначена винагорода до 100 тисяч гривень щомісяця.

Родинам, які втратили рідних військових на цій війні, виплачуватимуть по 15 мільйонів гривень (розподілять рівними частками на всіх одержувачів).

Нагадаємо, 24 лютого Верховна Рада на екстреному засіданні запровадила в Україні воєнний стан. Термін його дії - 30 діб (з можливістю продовження).