RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Нехай буде для ворога сюрпризом: Міноборони просить українців не публікувати деякі деталі щодо ситуації в країні

У Міністерстві оборони звернулися до українців з проханням умовчувати деяку інформацію в час війни. Секретності вимагають відомості щодо озброєння української армії.

Про це повідомив глава Міноборони Олексій Рєзніков, якого цитує його пресслужба.

За його словами, керівництво країни веде інтенсивні перемовини з партнерами щодо військової допомоги. Тема поставок зброї в час війни - дуже делікатна і вимагає виваженого підходу до публічних коментарів.

"У зв’язку з цим я звертаюся з проханням до усіх. Будь ласка, не поширюйте повідомлення щодо надання певними країнами тієї чи іншої зброї нашій державі. Утримайтесь від коментарів з цього приводу. Залиште право висловлюватись на ці теми виключно офіційним особам", - сказав Рєзніков.

Глава Міноборони наголосив, що розуміє прагнення людей ділитися добрими новинами, однак це створює інформаційний фон, що негативно впливає на результат. Ворогові не потрібно знати, що його чекає.

"Це може ускладнити отримання додаткових спроможностей нашою армією, які вона просто повинна отримати. Внаслідок цього Україна може нести втрати, яких ми могли уникнути і маємо уникати! Усю інформацію, яку можна буде оприлюднити за погодженням з партнерами, ми обов’язково і своєчасно оприлюднимо. Ворог не повинен знати, чого йому чекати. Нехай це буде для нього неприємним сюрпризом", - зауважив посадовець.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати мають намір посилити східний фланг НАТО для протидії потенційній загрозі з боку Росії та "заспокоєння союзників". Відправлять у сусідню з Україною державу, Польщу, дві батареї американських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) Patriot.