RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Український політик звернувся до білорусів: якщо Путін це сьогоднішній Гітлер, то Лукашенко — Муссоліні

У війні Росії проти нашої держави Білорусь повністю підтримує агресора, надаючи свою територію для наступу нацистів на Київ та аеродроми для нацистських літаків, які бомбардують мирні міста України.

Український політик Арсеній Яценюк порівняв роль Лукашенка у цій війні з роллю Муссоліні у Другій світовій.

Лукашенко заявляє, що не бере участі у війні країни-агресора Росії проти України, однак це абсолютна брехня.

"Путін – військовий злочинець, Путін – вбивця, Путін – брехун. Лукашенко разом із Путіним теж став військовим злочинцем, убивцею, і він був, є і буде брехуном. Якщо він зараз каже, що не бере участі у війні проти України, то він бреше, бо на руках Лукашенка є українська кров", - запевняє Яценюк.

Сотні ракет, які були направлені на житлові будинки чи цивільну інфраструктуру, летіли з території Білорусі.

"Лукашенко дав російським військам, путінській банді зелений коридор, щоб спробувати захопити Київ (у них це не вдасться) та бомбардувати українську територію з російських літаків, що злітають із білоруських аеродромів. Це означає лише одне: він є співучасником військового злочину. Якщо порівнювати Путіна із сьогоднішнім Гітлером, то Лукашенко — це сьогоднішній Муссоліні", - зробив влучне порівняння екс-прем'єр-міністр України Яценюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що білоруси масово тікають із країни, оскільки не хочуть ставати найманцями путінського режиму та воювати проти України.