RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Обігнала навіть Іран: Росія стала найсанкційнішою країною світу

Після початку війни путлерівських нацистів проти суверенної та незалежної України Росія стала найбільш санкціонованою державою у світі, обійшовши Іран, Сирію та Північну Корею.

Про російський антирекорд повідомляє видання Bloomberg.

Починаючи з 22 лютого США, Європа та їхні союзники ввели 2778 нових санкцій проти країни-терориста Росії, що поповнило список попередній і довело їхню кількість до позначки в 5530. Це перевершило Іран, який протягом десятиліття отримав 3616 санкцій, переважно через ядерну програму та підтримку тероризму.

Цивілізований світ посилює економічний тиск на країну-агресора Росію щоденно.

"Це фінансова ядерна війна і найбільша санкційна подія в історії. Росія менш ніж за два тижні перетворилася з частини світової економіки до найбільшої мети глобальних санкцій і фінансового парія", - сказав Пітер П’ятецький, колишній чиновник міністерства фінансів в адміністраціях Обами та Трампа.

На вихідних Путін заявив, що введення санкцій "схоже на оголошення війни" та вже склав список "недружніх країн".

Після Росії та Ірану до списку найбільш санкційних держав увійшли Сирія, Північна Корея, Венесуела, М’янма та Куба. Санкції включають покарання проти окремих осіб, компаній і навіть обмеження на яхти та літаки.

Більшість санкцій проти Росії з 22 лютого стосуються фізичних осіб – 2427, зазначає Castellum.ai – у порівнянні з 343 проти юридичних осіб, які зазвичай є компаніями або державними установами.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у середині квітня в країні-вигнанцю Росії настане дефолт.