RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Діють під виглядом волонтерів: в Україні активізувалися шахраї

На тлі війни, яку Росія розв'язала в Україні, в країні почали максимально суворо карати тих, хто намагається наживатися на великому горі людей. Проте в Україні активізувалися аферисти, котрі під маскою благодійності збирають гроші з українців.

Про цю схему попередили у МВС України.

Під виглядом збору грошей на благодійність аферисти створюють фіктивні рахунки та привласнюють гроші охочих допомогти.

Зокрема, набули популярності схеми шахрайства під виглядом евакуаційних перевезень громадян. Зловмисники просять передплату на карту, але взяті на себе обов'язки не виконуються і просто зникають.

Крім того, зараз активно розповсюджують фейкові оголошення щодо збору грошей на лікування дітей, які нібито постраждали від військової агресії РФ.

Кіберполіція закликала українців бути уважними та переказувати гроші лише на офіційні рахунки або через перевірені благодійні фонди. Постраждалих від шахрайства в мережі просять повідомити про це електронною поштою: [email protected].

Нагадаємо, під час війни в Україні також активізувалися мародери. Зокрема, у Києві фіксують випадки наклеювання "оголошень" замки дверей квартир для перевірки, чи виїхали господарі з дому.