RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Вони дуже багато розповіли: Арестович назвав кількість полонених строковиків із Росії

Українські захисники за час війни з Росією полонили 250-300 російських військових строкової служби. Скільки саме відправив Кремль строковиків в Україну - залишається невідомим.

Про це розповів радник Офісу президента Олексій Арестович у програмі Фейгін live.

Він зазначив, що полонені строковики дали чергову пресконференцію у Києві, де розповіли багато цікавих речей. Зокрема, серед полонених - строковики-розвідники 15 окремої мотострілецької бригади, яка до цього воювала у Сирії, були "миротворцями" Нагірного Карабаху, також воювали на Донбасі.

"Вони дуже багато розповіли і про Сирію, і про Донбас, про сирійські методи в Україні - це коли оточують міста, оскільки армію перемогти не можуть, починають намагатися перемогти мирне населення, зносити будинки. Це як у Маріуполі. Дуже багато розповіли про мету... Вони якраз з 2-ї армії Центрального округу, розповіли про цілі та завдання", - повідомив Арестович.

Як раніше повідомлялося, російські полонені військові, яких відправило керівництво РФ воювати в Україну, звернулися до своїх співгромадян із проханням припинити війну, закликали виходити на мітинги та не слухати російську пропаганду. Вони категорично виступили проти планів Кремля щодо нищення мирного населення.