RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Після захоплення Запорізької АЕС окупанти замінували берег Каховського моря

Російські окупанти замінували узбережжя Каховського водосховища ("Каховське море" - "Апостроф") поряд із захопленою Запорізькою АЕС в Енергодарі.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому" у Telegram.

Крім того, повідомляється, що загарбники мають намір направити електроенергію, вироблену атомною електростанцією, на окуповані Крим та Донбас. Проте насправді це фізично неможливо.

За останніми даними, основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об'єкти АЕС поза їх захищеними зонами знаходяться під посиленим наглядом та контролем.

Запорізька АЕС та місто Енергодар вже 6 діб перебувають під контролем російських військових формувань. Станом на ранок 10 березня на території станції знаходиться:

  • 50 одиниць техніки ворога;
  • близько 400 російських військових;
  • багато вибухівки та зброї.

І хоча на всіх шести енергоблоках працює український персонал АЕС, усі технічні питання керівництво станції вимушене узгоджувати з окупантами. Співробітники станції перебувають під сильним психологічним тиском із боку окупантів.

Раніше президент України Володимир Зеленський подякував усім героям з Національної гвардії, які охороняли Запорізьку АЕС та намагалися зупинити ворога.