RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Російські нацисти вбили десятки дітей та медиків: оприлюднено страшну статистику

Російські окупанти продовжують цинічно і холоднокровно вбивати українських громадян - станом на 10 березня загинуло понад 70 дітей у різних частинах країни.

Про це на своїй сторінці в Telegram повідомила Уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.

Вона також зазначила, що понад 100 дітей отримали поранення та назвала приклади варварської поведінки окупантів у низці частин країни:

  • у Малині Житомирської області внаслідок авіаудару загинули троє дітей - п'ятирічна дівчинка та двоє дітей 2021 року народження;
  • 16-річний хлопець загинув під час обстрілу на ринку у селищі Жуковського у Харківській області;
  • внаслідок обстрілу в селі Слобожанське тієї ж Харківської області під завалами загинули дві дитини;
  • у місті Ірпінь Київської області 10-річна дівчинка отримала наскрізне уламкове поранення та перебуває у лікарні у тяжкому стані.

Крім того, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено 63 лікарні - загинуло 5 лікарів, ще 10 людей отримали тяжкі поранення. Про це повідомляє Telegram-канал Бабель.

Раніше ми повідомляли, що українські міста Маріуполь та Житомир зазнали масованого обстрілу з боку російських окупантів. Ворог цілеспрямовано бив у місцях, де перебувають мирне населення. У тому числі - вагітні жінки та маленькі діти.