RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Зеленський про удари російських нацистів по Маріуполю: це за межею звірства

Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення, присвячене трагічним подіям у Маріуполі, а саме бомбардуванню місцевого пологового будинку та дитячої лікарні.

Відповідне відео опубліковане на офіційній сторінці Президента України на Facebook.

"Це уже за межею звірства, усе, що роблять окупанти з Маріуполем за межею звірства. Європейці! Українці! Маріупольці! Сьогодні ми повинні бути єдиними в засудженні цього воєнного злочину Росії, у якому відображається все те зло, яке окупанти принесли на нашу землю", - закликав Зеленський.

За словами Президента України, Росія постійно висувала притензії нашій країні за ставлення влади до населення Донецької області. Тепер окупанти показують, як насправді Москва "турбується" маріупольців.

Володимир Зеленський наголосив, що на очах у всього світу відбувається геноцид українського народу, та закликав Захід ще більше тиснути на країну-терориста Росію економічними санкціями. Незмінним залишається заклик до НАТО про закриття неба над Україною або ж про постачання нашій країні літаків для ППО.

Раніше "Апостроф" повідомляв про реакцію британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона на обстріл пологового будинку в Маріуполі.