RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Путін готує теракт на ЧАЕС: розвідка розкрила плани нацистів

З'явилася інформація, що російські окупанти можуть готувати теракт на ЧАЕС, щоб влаштувати екологічну катастрофу та звинуватити в ній українські ЗСУ.

Про це повідомило у Telegram Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За попередніми даними, відповідний наказ надав особисто Володимир Путін. ЧАЕС зараз перебуває під контролем російських військ. Якщо відомості вірні, вони збираються вчинити там теракт, який призведе до екологічної катастрофи.

Наразі Чорнобильську атомну електростанцію повністю відключено від систем моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ). У цьому станція знеструмлена, що саме собою створює величезну небезпеку. Ресурс наявних дизель-генераторів розрахований на 48 годин підтримки роботи систем безпеки.

Водночас, окупанти не погодилися надати українським ремонтникам доступ до станції. Натомість туди, за вказівкою Олександра Лукашенка, увійшли білоруські "фахівці". Повідомляється, що серед них під виглядом атомників є російські диверсанти, які організовують теракт.

Разом з тим, останніми днями путінські війська завдали ударів по Запорізькій АЕС та Харківському фізико-технічному інституту (там знаходиться експериментальний ядерний реактор).

Задля імітації причетності українських військових до аварії на ЧАЕС окупанти намагаються створити фейкові "докази" на підтвердження своєї версії. Зокрема, в районі аеропорту Антонов у Гостомелі відмічені російські автомобільні рефрижератори, які збирають тіла загиблих українських захисників. Існує ймовірність, що вони видаватимуться за вбитих диверсантів у зоні ЧАЕС.

Таким чином, не отримавши бажаного результату від наземної операції, Путін готовий вдатися до найбільш мерзенного методу боротьби – ядерного шантажу світової спільноти. Подібні дії можуть призвести до катастрофічних наслідків, принаймні, для всієї Європи, включаючи і європейську частину самої Російської Федерації.

Раніше ми вже повідомляли про те, що на ЧАЕС можливий витік радіації через дії окупантів.