RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи зможе Путін натиснути на кнопку та розпочати ядерну війну: думка військового експерта зі США

Кремлівський диктатор показав усьому світу, що він є нераціональною людиною. Він хоче, щоб Захід та США були в стані тривоги і думали, що він може використати ядерну зброю.

Таку думку в ефірі телеканалу Апостроф TV військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру європейського політичного аналізу в США Марк Войджер.

Експерт вважає, що російський президент хоче тримати у страху Вашингтон, оскільки це частина його гібридної стратегії:

"По-перше, це стратегічна зброя Росії – ракети, які реально можуть вдарити по американському континенту. Ця зброя спрямована не проти України, а на те, щоб залякати американців. Це частина російської гібридної стратегії, коли, крім конвенційної сили та інформаційної війни, є і ядерний рух. Також у Росії існує доктрина ескалації з приводу деескалації, тобто використання тактичної ядерної зброї, щоб її вороги здалися або не втрутилися в конфлікти. Він не раз говорив, що країни, які допомагають Україні, будуть ціллю російської відповіді. Думаю, що такий диктатор як Путін, який навіть сидить на прес-конференції за 10 метрів від своїх міністрів – це людина, яка не любить персональних ризиків. Якщо буде стратегічна ядерна війна між Америкою та Росією – його режим звалиться", - констатував військовий аналітик.


Марк Войджер попередив, що є ризик використання тактичної зброї, якщо Путін побачить, що не може виграти конвенційну війну в Україні:

"Наприклад, не дай Боже кинути її на українське місто – тоді це була би світова трагедія. А може, і місце, де людей немає – щоб просто показати, що Росія може таку зброю використати. Втім, не думаю, що вона так ризикуватиме і розв'язувати глобальну війну. Для нього просто важливим є контроль і створення тоталітарної держави – а ядерна війна могла б знищити ці плани", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше російський мільярдер Пугачов розповів про те, що Путін готовий розв'язати ядерну війну, але технічно це неможливо зробити.