RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Хочуть звинуватити Україну: Росія підготувала два варіанти ядерного шантажу

Російський агресор зараз розробляє два варіанти ядерного шантажу і планує звалити всю провину на Україну.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів голова управління розвідки МОУ Кирило Буданов.

"У нас є інформація про розробку двох варіантів. Який із них вони оберуть, це залежить виключно від них. Перший – це масштабне підпалювання радіоактивних лісів, підніметься одразу радіоактивна хмара, і піде у напрямку, куди дме вітер. Друге – застосування артилерії по ядерному сховищу. Результат буде той самий. Що в першому, що у другому випадку російське керівництво має на меті звинуватити саме Україну, і саме її "нацистські", "неонацистські" формування, яких тут насправді немає", - поділився голова української розвідки.

Буданов також підкреслив, що РФ не вперше вдається до ядерного шантажу. Раніше терористи вже навмисне обстрілювали блоки Запорізької АЕС і вдарили ракетами Харківського фізико-технічного інституту, на території якого знаходиться експериментальний ядерний реактор.

Буданов зазначає, що це робиться з метою залякування. Нині ж у Москві зрозуміли, що плани швидкої кампанії провалилися, тому треба переходити до ядерного шантажу.

Глава ГУР зазначив, що в будь-якій ситуації йдеться про ядерний тероризм, екоцид та екологічну катастрофу, яка торкнеться і Європи, і самої Росії. А найбільше постраждають Білорусь та Україна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чи зможе Путін натиснути на кнопку та розпочати ядерну війну.