RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Російські нацисти вбили майже сотню українських дітей: страшна статистика

Через цинічний напад Росії на Україну десятки дітей більше ніколи не виростуть. Ворог цілеспрямовано б'є по дитсадкам, центрам реабілітації, притулкам та пологовим будинкам. Так, внаслідок збройної агресії РФ станом на ранок 13 березня в Україні вже загинуло 85 дітей та майже 100 поранених.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

Найбільше постраждалих дітей у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській, Миколаївській та Житомирській областях.

У ГПУ розповіли про обстріл цивільного населення, внаслідок яких було вбито дітей.

11 березня при спробі евакуації окупантами було розстріляно цивільне авто, в якому знаходився юний гравець футбольної команди ДЮСШ "Атлет" Дмитро.

Також увечері 11 березня біля села Гусарівка Ізюмського району Харківської області росіяни розстріляли легковий автомобіль, внаслідок чого загинула жінка та дитина.

12 березня на автомобільній дорозі у селищі Гусарівка Балаклійського району Харківської області через обстріл приватного автомобіля загинула родина із 3-річною дитиною.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 369 навчальних закладів, 57 з яких зруйновано повністю. Найбільше руйнувань на Донеччині – 119 навчальних закладів. У Миколаївській – 30, Сумській – 28, Київській – 28, Херсонській – 21, у столиці – 17. Фактично щодня зазнають руйнування та пошкодження близько 22 навчальних закладів.

Лише 12 березня пошкоджено 11 навчальних закладів у Миколаївській області. Крім того, зазнали обстрілів 11 лікувальних закладів та 3 центри реабілітації, у тому числі для дітей-інвалідів.

У Генпрокуратурі наголошують, що ці цифри не є остаточними, оскільки наразі немає можливості оглянути місця події.

Нагадаємо, російські нацисти в Україні вбивають дітей, жінок та медиків.