RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ганяють та палять колони окупантів: Арестович розповів, як сумські партизани врятували Київ

Героїчні жителі Сум та Чернігова стійким опором проти навали ворожої орди врятували Київ від вуличних боїв.

Про це радник голови ОП Олексій Арестович розповів журналісту Дмитру Гордону.

“Всі героїчно захищалися, але те, що зробили Суми – це на віки. Тому що завдяки героїчному опору Сум вони й знищені сумськими партизанами, теробороною, військами та громадянським населенням. Вони не пропустили на Київ дуже великі сили ворога. Якби вони проскочили, тоді б були бої вже й у Києві. Нехай на околицях, але в Києві конкретно вуличні бої”, – сказав Арестович.

Він додав, що окупанти повністю зносили б Лівий берег, але сумчани цього не допустили.

“От що означає героїчний опір – Суми там були на три чверті оточені. Але вони просто не здалися, включили цей самий козацький драйв, відпинали їх так, що вчора вийшли останні війська з-під Сум. Там залишилися заслони лише російські, а сумські партизани, судячи з відео, продовжують ганяти та палити їх колони, чим треба займатися нам усім”, – сказав чиновник.

Також він наголосив на важливій ролі Чернігова у порятунку української столиці.

“Те саме – Чернігів. Вони своїм героїчним опором зупинили ворога – не дали ж, (це все київське угруповання, це ж угруповання, що йшло на Київ), не дали підійти”, – пояснив Арестович.

Раніше представник ОП розповів, що окупанти зрозуміли неможливість одночасного наступу по всіх фронтах та зосередили свої війська на півдні країни та у зоні ООС. Водночас під Києвом практично не залишилося ЗС РФ, тому штурму столиці побоюватися не варто.