RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Наступ на Київ – самогубство: Арестович назвав напрямки головних ударів окупантів

Окупанти зрозуміли, що неспроможні наступати одночасно по всіх фронтах і зосередили свої війська на півдні країни та в зоні ООС. Водночас під Києвом практично не залишилося ЗС РФ, тому штурму столиці побоюватися не варто.

Про це радник голови ОП Олексій Арестович розповів журналісту Дмитру Гордону.

“Наразі оперативна обстановка на фронті така. Російські війська зрозуміли, що наступати одночасно - це дуже важкий розвиток, визначилися з оперативним напрямком і кинули основні сили на Маріуполь - зону ООС, вони намагаються оперативне оточення створити, і на Миколаїв. Основні сили у них на півдні та у зоні ООС”, – уточнив він.

За словами Арестовича, під Києвом практично не лишилося військ окупантів.

“Те, що вони намагаються тут зображати, пострілювати тощо, це для того, щоб ми мали ілюзію, що російські бойові війська тут, вони там нас тиснуть, нам нікуди подітися, Кадиров записав страшне відео тощо. Але я можу як військова людина сказати, що їм нема чим наступати на Київ. І скільки б вони резерву не нашкрябали, наступ на Київ – це самогубство чистої води. Вони на це не підуть”, – висловив свою думку радник голови ОП.

Раніше командувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що українська армія змінює стратегію війни проти РФ. За його словами, за 20 днів відкритої війни в нашій країні Збройні сили України не лише дали гідну відсіч ворогові та утримали свої позиції, а й дійшли до точки, коли вже можуть йти у контратаку на певних територіях.