RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Індійське кіно відпочиває: розпропаганда вигадала фейк про пораненого танкіста

Вже минає двадцятий день війни нацистської Росії проти народу України, який героїчно обороняється від рашистської орди. І військові, і цивільні українці дивують увесь світ своєю сміливістю, на відміну від росіян. У зв'язку з цим машина кремлівської пропаганди продовжує вигадувати "геройства" окупантів.

Про чергову байку від роспропаганди інформує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Російські ЗМІ вигадали образ такого собі Романа Кулага, який зі своїм екіпажем танку знищив три українські БМП і позицію снайпера. Однак, на цьому горе-герой не зупинився - він витримує 4 потрапляння з гранатометів і ПТРК. Унікальний випадок! Ні краплі сумнівів, на думку пропагандистів, не має виникнути.

Далі механік-водій знепритомнів, оператор-навідник отримав важке поранення, і танкіст Роман Кулага, отримавши також поранення в ногу та обличчя, продовжив самостійно вести бій. Після цього він знищив ще один БМП, і коли вичерпались снаряди, пересів на кулемет і вбив більше 15-ти "націоналістів". Сценарій, якому б позаздрили усі кінокомпанії Індії.

Насправді ж окупанти абсолютно деморалізовані та вже розуміють, що їх кинули на територію України у якості "гарматного м'яса". Рашисти масово здаються у полон, бо це єдиний їхній шанс на виживання, або ж намагаються дезертувати й втікати на рідні болота.

Раніше "Апостроф" писав про фейковий удар "Точки-У" по Донецьку.