RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Тіла спалюють, компенсації не платять: розвідка розкрила деталі поводження із загиблими в Україні окупантами

Російські окупанти не виплачують компенсації сім'ям загиблих "мобілізованих" жителів так званих Л/ДНР, а також спалюють тіла своїх солдатів.

Про це повідомило у Telegram Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За попередніми даними, у тимчасово окупованому Луганську відкрито пункт видачі тіл загиблих "мобілізованих" їхнім родичам. Повідомляється, що цей пункт відкрили у магазині "Копійочка". Відповідає за процес видачі тіл так звана "міліція" російської окупаційної армії. При цьому родичам убитих із документів надають лише свідоцтво про смерть та дозвіл на поховання. Будь-які інші документи, включаючи і ті, у яких зазначено місце та обставину смерті, відсутні.

Водночас родичам загиблих пояснюють, що жодних компенсацій за смерть їхніх чоловіків, синів тощо не буде. Причому навіть за наявності у загиблого російського паспорта. Тим часом, родичам загиблих росіян обіцяють виплачувати компенсації розміром 12 мільйонів рублів. Таке ставлення викликає гнів у місцевого населення тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Крім цього, на території ОРДЛО триває примусовий набір до складу 1 Армійського корпусу окупантів. Переважна більшість новобранців відправляють у найнебезпечніші гарячі точки без належної підготовки. Їх використовують на передовій для копання окопів та усунення перешкод. В українській розвідці відзначають дуже низький рівень забезпечення окупаційних сил провізією та всім необхідним. Втрати серед новобранців становлять від 70 до 80 відсотків.

Щоб приховати реальну кількість загиблих, окупанти використовують Донецький металургійний комбінат для спалення трупів місцевих «новобранців» і добровольців, які прибули з Росії. Точна кількість спалених невідома.

Раніше ми також повідомляли, що ворог знову спробував провести штурм у Луганській області, але був змушений відступити назад.