RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Україні розпочали роботу табори для військовополонених: які умови утримання росіян

У зв'язку з тим, що в результаті бойових дій в полон потрапляють сотні військовослужбовців РФ, в Україні вже є діючи табори для військовополонених.

Про це Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила в інтерв'ю ВВС.

“У мене, звичайно, є дані (щодо кількості військовополонених - ред.), але я не можу відповідати на питання, які не стосуються моєї компетенції. Щодо військовополонених – за них відповідає спеціально створений правоохоронний орган, Військова служба правопорядку”, – сказала вона і додала, що відповідно до загального наказу Міноборони, МВС та інших служб військовополонені мають утримуватися у спеціальних військових таборах. Крім того, це одна з вимог Женевської конвенції.

“Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в рамках міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили жодних меж, щоб потім до нас були питання. Щодо військовополонених – навіть медична допомога їм надається майже на тому самому рівні, як надається нашим хлопцям”, – зазначила Венедиктова.

Раніше співробітники Служби безпеки України показали одному з полонених окупантів відео з жахами, які приніс "російський світ" в Україну. Відео довело росіянина до сліз.