RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Оформлення інвалідності в Україні під час війни: що треба знати

Українцям розповіли, як встановити та продовжити інвалідність під час війни.

Про це повідомляє Пенсійний кур'єр.

Якщо людина не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії, вона може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії (ЛКК). Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України № 225 "Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України".

При цьому медико-соціальні експертні комісії виконують свої функції незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування людини, яка звертається для встановлення інвалідності.

У разі неможливості осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу у передбачені законодавством терміни, рішення про продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на медико-соціальну експертизу лікарем, що лікує, або лікарсько-консультативною комісією.

Направлення лікарем або ЛКК на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, як українці оформляли інвалідність під час карантину.