RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Окупанти знову завдають ударів по школах та лікарнях: зведення Генштабу на вечір 19 березня

Командування Збройних сил України опублікувало зведення про стан справ на фронтах російсько-української війни станом на суботу, 19 березня.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Facebook.

Станом на 24 день героїчного відображення російської агресії оперативна обстановка в цілому не змінилася. Українська армія продовжує надійно тримати межі оборони, зосередивши головні зусилля навколо стратегічно важливих міст - Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва і змушує ворога відмовитися від продовження наступу.

Завдяки професійним та рішучим діям ЗСУ та сил Територіальної оборони, противнику не вдалося виконати поставлені злочинним режимом РФ завдання по оточенню Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, а також встановлення контролю над лівобережною частиною України.

За даними Генштабу ЗСУ, ворожа розвідка дійшла висновку, що у зв'язку із сильним опором українців встановити проросійську владу на тимчасово підконтрольних окупантам територіях неможливо. Тим не менш, ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури - окупанти не зупиняються перед застосуванням високоточної зброї, некерованих авіаційних бомб та боєприпасів підвищеної вражаючої дії.

Рашисти діють в порушення норм міжнародного права - водночас, серед них також є серйозні втрати. У тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90 відсотків особового складу, резервів відновлення втрат немає.

Зазначається, що окупанти намагаються заповнити втрати укомплектувати роти для відправки в Україну за рахунок відряджених з інших військових частин. У цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, а до "відмовників" застосовуються репресивні методи впливу.

На Миколаївському напрямку окупанти за останні кілька днів втратили понад 200 осіб – серед них основну масу склали мобілізовані з окупованих районів Донецької та Луганської областей. Російське командування використовує "гарматне м'ясо" для здійснення "розвідки боєм" позицій Збройних сил України.

До Луганської обласної лікарні щодня прибувають рефрижератори із вантажем "200". Це тіла солдатів 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувалися черги родичів загиблих за довідками після смерті.

Не маючи успіхів на полі бою, російські нацисти продовжують терор проти мирного населення на окупованих територіях. Крім того, ворожі пропагандисти продовжують створювати "картинку" для телебачення - населені пункти на Чернігівщині російські загарбники намагалися роздавати "гуманітарну допомогу". Місцеві жителі навіть під тиском із рук ворога нічого не взяли. Подібні заходи ворог намагається проводити і у Київській та Херсонській областях.

Раніше "Апостроф" публікував карту російського військового вторгнення в Україну станом на суботу, 19 березня.