RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пропаганда РФ видала фейк про захоплення Рубіжного: НГУ передала "привіт" із міста

У Мережі з'явилося відео про нібито захоплення російськими окупантами-кадировцями міста Рубіжне Луганської області – українські захисники спростували фейк роспропаганди.

Про це повідомляє "Апостроф".

Лояльний Кремлю керівник Чечні Рамзан Кадиров опублікував на своїй сторінці в Telegram відео, в якому йдеться про нібито взяття Рубіжного під контроль "чеченськими бійцями". Кадиров написав, що його головорізи "захищають мирних мешканців від націоналістів", а ті нібито "дякують" їм.

Ті самі слова говорять і самі кадирівські бойовики в сюжеті для російських пропагандистів, зокрема з Russia Today.


Однак у Національній гвардії України виступили зі спростуванням пропагандистського фейку – відео опубліковано на сторінці у Facebook НГУ.


”Місто Рубіжне перебуває під контролем Збройних сил України. Тут діє українська влада. І вона не переходила (до рук окупантів - "Апостроф") ні вчора, ні сьогодні. І не буде (місто - "Апостроф") завтра під контролем ворога - його ми будемо звідси гнати! Впевнено та вміло", - заявив боєць Національної гвардії України.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок жорстоких бомбардувань російських нацистів за добу на Луганщині загинули чотири особи, а 10 отримали травми. Рашисти пошкодили 54 житлові будинки та об'єкти інфраструктури.